2017-09-04 15:31:30• hírek • Szatmar.ro

Bakator Borfesztivál Avasújvárosban

Szeptember 9-10-én Avasújváros község egy különleges fesztivállal várja a nemes borok és finom falatok kedvelőit. “Az avasújvárosi borvidék és Szatmár megye népszerűsítése a Bakator borok által” címet viselő projektet a helyi Bakator Egyesület indította és a Szatmár Megyei Tanács támogatásával egy átfogó népszerűsítési tevékenységet folytatnak: közös vizuális identitással, médiakampánnyal kívánják felhívni a borfogyasztók figyelmét erre a különleges bor- és szőlőfajtára.

A stratégia részeként egy helyi borfesztivál is megrendezésre kerül: a Bakator Borfesztivál szeptember 9-én, szombaton szakmai megbeszéléssel kezdődik a borászok és meghívottaik részvételével. Vasárnap, szeptember 10-én déltől, a község központjában a szervezők kulináris különlegességekkel és a térség legfinomabb boraival kedveskednek a látogatóknak.

A rendezvény vasárnapi programja a következő: 11.30-tól a település határában elhelyezett turisztikai információs tábla felavatásával veszi kezdetét, majd 12 órától a a község központjában felállított színpadon kerül sor a hivatalos megnyitóra. Ezt követően 14 órától helyi tehetségek, 15 órától Tabori Ghiță Petrică lép fel. 16 órától néptáncelőadást tekinthetnek meg a látogatók, majd 18 órától könnyűzenei koncertek veszik kezdetüket, fellép a Két haver és Martocsán Gyöngyi. 20 órától a Bakator zenekar lép színpadra, akik a nemes bor szeretetéről énekelnek bordalokat. Ezután a különleges program után 21 órától Bertici fivérek koncert garantálja a remek hangulatot, majd 22 órától a Két zsivány fellépése zárja a rendezvényt.

A szervezők tervei szerint a Bakator borfesztivál hoszú távon egy üde színfoltja lesz a megye rendezvénypalettájának: “az itt termesztett és bemutatott minőségi borok, a térség stratégiai elhelyezkedése, valamint a helyiek vendégszeretete a biztosíték arra, hogy egy különleges hangulatú, egyedi rendezvény várja majd az érdeklődőket nemcsak a megyéből, hanem a régió szomszédos településeiről is”

A térség promoválása pedig tökéletes kiegészítése a megye 2017-es évi kulturális eseményeinek, míg a 2018-as esztendőre nézve további népszerűsítési programokkal, a kulturális naptár gazdagításával járulhat hozzá a bortermelő vidék és a régió minőségi borainak népszerűsítéséhez. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: